08.12.2021Mgr. Peřinová MartinaPřečteno: 688x

ČERTOVSKÝ DEN V 1.D

Dnešní  den jsme se do školy těšili, protože nás čekala mikulášská nadílka.

Veselou ranní náladu střídaly obavy z návštěvy čertů.  Hned ráno jsme se seznámili s legendou o sv. Mikuláši. Splnili jsme úkol, který nám každý den přináší vánoční kouzlo. Dnes jsme se měli naučit básničku o čertovi.

Se zatajeným dechem jsme poslouchali řinčení zvonečků z vedlejší třídy. A pak už k nám vkročil Mikuláš s družinou andělů a čertí tlupou. Čertíci procházeli mezi lavicemi a andílci každému nadělili sladkou odměnu za statečnost.

Další hodiny se nesly v duchu ranní návštěvy. Čerti, Mikuláš a andělé nás provázeli celým vyučováním. Děti se rozdělily do skupin a na třech stanovištích plnily úkoly. Prvním úkolem bylo složit rozstříhaný obrázek a vybarvit ho. Na druhém děti hledaly rozdíly na obrázcích a na třetím stanovišti určovaly počet různých věcí z mikulášských obrázků a zapisovaly do připravené tabulky. Po splnění všech úkolů jsme si společně zkontrolovali správné řešení a dostali jsme omalovánku čertíka, který se vybarvoval podle čísel. Na závěr jsme se rozloučili pohádkou z knihy Vánoce pro kočku.

Mgr. Martina Peřinová