07.01.2020Hana DostálováPřečteno: 1357x

Chutě Ameriky

Představte si, že hodina zeměpisu může i chutnat :)

 V osmých třídách, při závěřečné hodině věnované Americe, jsme se zaměřili na její podstatnou součást, jídlo.  Po objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem se postupně do Evropy přivezla řada plodin, které naprosto změnily zemědělskou výrobu i chutě nás Evropanů. Např. brambory, kukuřice,  rajčata, papriky, lilek, fazole, kakao, ale také například tabák. Žáci si měli ve skupinách sami zjistit informace o libovolném okruhu potravin typických pro oblasti Ameriky. Jednotlivé skupiny určitě zaslouží pochvalu, protože často k informacím přidaly i nejednu ochutnávku.   Mohli jsme ochutnat typické argentinské vánoční  sušenky alfajores, tropické ovoce dováížející se k nám ze střední Ameriky, čokoládu, mexické nachos se salsou, pikantní fazole a samozřejmě nechyběli ani zástupci z USA – Coca – cola, chipsy, pop corn, cookis. 

Hana Dostálová