11.06.2021Mgr. Lenka HašlováPřečteno: 841x

ČTENÍ DĚTEM

V tomto týdnu proběhl ve třídě 1.D projekt Čtení dětem, který byl ve čtvrtek slavnostně zakončen pasováním dětí na čtenáře. 

A co jsme se v tomto týdnu naučili? Na každý den jsme měli připravenou zajímavou čtenářskou lekci s určitým poselstvím. Prostřednictvím poutavých příběhů ze života zvířat jsme si procvičili nové čtenářské dovednosti, jako je předvídání, hledání souvislostí, vizualizaci, shrnování a vysuzování. Také jsme využili metod aktivního učení například  řízené čtení, záznam odhadu, klíčová slova, čtení s předvídáním, pětilístek... Důležitou součástí všech lekcí  byla i dramatizace a výtvarné zpracování přečtených příběhů. Díky třífázovému procesu učení si děti osvojené poznatky uspořádaly do nových souvislostí a propojily je se svými prožitky a zkušenostmi.   

Ve čtvrtek jsme tento projekt slavnostně zakončili pasováním dětí na čtenáře. Po přečtení slavnostního slibu královna Koloběžka I. děti pasovala starodávným mečem na rytíře Řádu čtenářů. V upomínku na tento slavnostní ceremoniál si naši malí čtenáři odnesli pamětní list, knihu a malou sladkost. Tímto se dětem otevřela cesta do říše fantazie, pohádek a příběhů. Jistě se děti na všechny nové knížky těší a budou pilnými čtenáři. 

Mgr. Lenka Hašlová