24.05.2024Mgr. H. DostálováPřečteno: 177x

Den s logikou

Tradiční zábavné dopoledne s logickými hrami a hádankami 

Ve středu 15. května připravili žáci 9. tříd pro své mladší spolužáky z pátých tříd Den s logikou. Akci, jejíž hlavním cílem bylo propojit zábavu s učením a ukázat, že matematika a logika mohou být nejen poučné, ale i zábavné. 

Páťáci měli možnost během dvou vyučovacích hodin navštívit celkem 30 různých stanovišť. Na každém stanovišti je čekala jiná aktivita, která rozvíjela jejich logické myšlení a matematické dovednosti. Mezi nejoblíbenější patřilo luštění šifer, skládání hlavolamů, práce s optickými klamy a spojování matematiky s pohybovými aktivitami.  

Atmosféra celé akce byla velmi přátelská a pohodová. Deváťáci se stali pro páťáky nejen učiteli, ale motivátory, kteří je povzbuzovali k překonávání obtížných úkolů. 

Velké poděkování patří všem žákům 9. tříd, kteří se na organizaci této akce podíleli. Ukázali svoji kreativitu, nadšení a schopnost spolupracovat. Páťákům za jejich odhodlané plnění připravených úkolů. A také všem učitelům, kteří poskytli podporu a pomoc při realizaci této akce. 

 

Hana Dostálová a Romana Heřmanská