28.01.2021Mgr. Jana Šindelářová, MBAPřečteno: 1027x

Hodnocení 1. pololetí šk. roku 2020-21

Vážení rodiče,

končí 1. pololetí školního roku 2020/2021. Je zbytečné zmiňovat, že to bylo pololetí, které jsme nikdy předtím nezažili a ani si ho v této podobě nechtěli představovat. Přes všechny obtíže spojené s pandemií onemocnění Covid 19, si myslím, že ho Vaše děti, naši žáci a také pedagogové zvládli se ctí. Podařilo se nám předávat žákům vědomosti, podporovat je ve schopnosti organizovat si svůj čas, hodnotit sami sebe.

I přes současnou nepřítomnost žáků ve školních lavicích se uskutečnila řada různých akcí. Žáci šestých tříd vyjeli na adaptační kurzy, proběhla školní kola dějepisné olympiády a olympiády v českém jazyce, kde ti nadaní mohli porovnat své znalosti. Kolektivy se zapojiliy také do různých projektů nebo soutěží – Den laskavosti, Srdíčková výzva, Čtení pomáhá, Týden čtení, Abeceda peněz, Země roku 2050. Přirozenou součástí vzdělání se stala také výuka formou metody CLIL, tedy výuka různých předmětů v angličtině. Pro žáky 9. ročníků byl zpřístupněn online nástroj kariérového poradenství Salmondo. Velkou změnou prošla také činnost školního poradenského pracoviště, které je rozšířeno
o pozici školní psycholožky a kariérové poradkyně. Stranou nezůstává ani činnost školní družiny. V omezené míře fungují všechna oddělení. Děti se zapojují do tvořivých aktivit, pobývají v přírodě, účastní se čtenářského klubu.

Škola podala žádost do projektu Erasmus, jsme zapojeni do projektu finanční gramotnosti Odpovědný spotřebitel nebo projektu 3D tiskárny Průša. Zapojením do projektu MAS jsme získali dotaci na výsadbu ovocných stromů a suchomilných rostlin na školní zahradě. Pro Vás, rodiče, jsme zorganizovali tři odborně tematická setkání na různá témata.

Díky našemu zřizovateli Městu Heřmanův Městec byla zahájena přestavba budovy bývalého městského úřadu na školu a stavba zdárně probíhá.

Dovolte mi, abych Vám poděkovala za podporu a pomoc, kterou poskytujete svým dětem,
za spolupráci s vyučujícími, bez které by se nám nedařilo zvládat každodenní aktivity.

Přeji Vám hlavně zdraví a těším se na výuku v 2. pololetí, která bude zatím probíhat ve stejném režimu jako v lednu. O případných změnách Vás budu informovat. Budu ráda, pokud si najdete čas
a poskytnete mně zpětnou vazbu k dosavadní výuce.

                           Děkuji.

                                                                              Mgr. Jana Šindelářová, MBA

                                                                                      ředitelka školy