06.11.2022Mgr. Zelená Kristýna Přečteno: 340x

Koledu nebo sladkost

31.10. - magické datum, kdy se (nejen) na chodbách a ve třídách školy tradičně objevují různorodé masky strašidel. Proč? Tento den je totiž Halloween, původně keltský lidový svátek.

Poslední říjnový den letos vyšel na pondělí, a proto se v řadě tříd tento den výuka proměnila na magickou!
 
Například do hodin informatiky ve čtvrtém a pátém ročníku se dostavil po daleké cestě z Bradavic samotný Harry Potter, který se doptával na již naučenou látku a získané znalosti. Díky mluvícímu klobouku došlo k rozuzlení správnosti odpovědí a rozdělení do kolejí Nebelvíru, či Zmijozelu. V daných kolejích žáci pracovali na následných úkolech. Halloweenský kvíz, halloweenské kódování a tajuplné šifry byly součástí této výuky informatiky.
 
Harry Potter přišel navštívit také výuku anglického jazyka. Pomocí zelené příšerky doplňovali žáci chybějící slova do písní, ochutnávali halloweenské pohoštění (prstík z listového těsta, mozek z žužu) a mnoho dalšího. 
Ani v anglickém jazyce nechyběl kvíz a pracovní list s novou slovní zásobou, rozšiřující znalost nejen o Halloweenu, ale také o Dušičkách, které připadají na středu druhého listopadu.
 
Mgr. Kristýna Zelená