26.11.2019Mgr. Ivana KonečnáPřečteno: 1253x

Lapač snů

Kořeny lapačů snů sahají k indiánské kultuře. 

Společně s bubny, totemy, pírky a mandalami patří k magickým rituálním symbolům všech indiánských kmenů. Lapače snů fungují jako mocný amulet proti všem zlým silám. Barvy použité při tvorbě lapačů mají také svůj význam. Každé barvě je přisuzován jiný účinek a jiná energetická vibrace. Zelená symbolizuje zdraví a uklidňuje, žlutá přináší do života světlo, radost a optimismus, bílá podporuje duchovní vnímání, modrá přináší klid a příjemné snění. Červená podporuje chuť do života a životní energii, oranžová přeje snům o rodině, úspěchům a kariéře, fialová značí magično a nakonec růžová lásku a přátelství. 
Proto jsme se i my ve 3.B pokusili vytvořit 6 speciálních lapačů snů, kterými si ozdobíme na nějaký čas třídu a budeme věřit, že atmosféra v naší třídě bude ještě lepší. 
Na jejich výrobu jsme použili různé, i netradiční materiály, ale podobu jednotlivých částí jsme se snažili zachovat. Jen jsme zapojili fantazii a ozdobili je například umělými či látkovými květinami, z rifloviny a batistu jsme upletli copánky. Kruhy jsou vystřižené z vlnkového recyklovaného papíru a pírka například z kůže nebo z nažehlovací látky. Dokonce i krajka zdobí naše výtvory. Snad se vám budou lapače snů líbit.
Mgr. Ivana Konečná