01.07.2024Mgr. L. CulkováPřečteno: 184x

Loučíme se s 1. stupněm

Páťáci se dnešním dnem rozloučili s 1. stupněm a své poslední „Na shledanou“ pojali opravdu ve velkém stylu.

Vše začalo již v lednu. Žáci 5.C společně hodnotili prožité 1. pololetí 5. ročníku, sepisovali nejlepší společný zážitek, co nového se ve výuce naučili, v čem se zlepšili. Dávali si předsevzetí, na čem by ještě chtěli zapracovat a především, co by do konce školního roku chtěli stihnout zažít.

A jejich přání mě velice mile překvapila. Objevila se zde tradiční přání jako týden bez domácích úkolů, jet na školní výlet, zahrát si detektivní hru, uspořádat únikovou hru ve škole, přespat ve škole, mít den v 1 barvě, vyhrát sportovní den. Odrazila se nám zde ale také naše práce v pravidelném komunikačním kruhu. Jako další cíle si žáci vytyčili: zažít radost, chceme být spokojení, uspořádat společný piknik a více se přátelit.

Všechna přání jsme sepsali do přehledného seznamu, který jsme si vyvěsili na dveře třídy a celé pololetí jsme intenzivně pracovali na jejich splnění. A výsledek? Na seznamu nezůstala jediná neodškrtnutá položka a vše jsme společně oslavili piknikem v bažantnici.

Nejsme úplně dokonalá třída, ale existuje vůbec nějaká? Občas se pohádáme, občas spolu nemluvíme. Ale vždycky k sobě opět najdeme cestu zpátky a neustále na sobě pracujeme. A naše nejlepší vlastnosti? Vždycky se všichni navzájem podpoříme, nikdy nikoho nevyloučíme, jsme věrní sobě navzájem a každého bereme takového, jaký je! Co víc si od třídy přát?

Tak na shledanou 1. stupni a v září hurá do 6. ročníku!

Lenka Culková a děti z 5.C