26.03.2024Mgr.Ivana DvořáčkováPřečteno: 153x

Noc s Andersenem v 1.A

Ve čtvrtek 21. března se třída 1.A sešla k nezapomenutelné Noci s Andersenem. V rámci této celostátní akce jsme se po celý večer věnovali aktivitám určeným na rozvoj čtenářství. Inspirovala nás kniha Emmy Adbågové "Ďolík". Co vlastně ten Ďolík byl? Pro postavy z knihy to bylo místo, kde si nejraději hrály, kde se cítily příjemně a bezpečně. Toto místo bylo zkrátka synonymem pro nekonečnou zábavu.

Celý večer byl naplněn různými aktivitami, které odkazovaly k tématu knihy. Začali jsme ve skupinách skládačkou obálky knihy. To byl jen začátek našeho dobrodružství. Následovala detektivní hra, při které jsme na školní zahradě dešifrovali ptačí zpěv. Poté jsme se přesunuli na herní odpoledne, kde jsme si mohli vyzkoušet hned několik deskových her.

Nechybělo ani samotné čtení knihy, které děti pohltilo a vtáhlo je do světa dětských her. Večeře byla také vyhlášená - šunková a sýrová pizza, která šla na dračku!

Po jídle jsme se vydali na procházku po kořenech prastarých stromů. Uklidňující meditace nám pomohla prozkoumat hlubiny naší fantazie. Představovali jsme si, jak by vypadal náš vlastní ďolík, ve kterém bychom si rádi hráli. Celý večer jsme zakončili promítáním animovaného filmu, které bylo jako třešnička na dortu našeho dobrodružství s Andersenem.

S úsměvem jsme se všichni uložili do našich spacáků, plní dojmů z toho, co jsme zažili. Byl to neopakovatelný zážitek, který nám zůstane v paměti ještě dlouho.

Za odvahu a zájem o četbu děkujeme všem účastníkům.

Mgr. Monika Picková a Mgr. Kristýna Zelená