13.05.2024Mgr. Zrůstová Kristýna Přečteno: 317x

Noc v Bradavicích

Přespávání 5.C ve škole čar a kouzel.

Ve čtvrtek 10.5. navečer se žáci 5.C proměnili v kouzelníky a čarodějky, které čekalo několik úkolů. Nejprve absolvovali krátkou lekci kouzel u profesora Kratiknota a poté si každý vyrobil svou vlastní kouzelnickou hůlku. V průběhu výpravy museli naučená kouzla vydolovat z paměti a správně použít, aby se celá výprava mohla posunout dál. Nejprve jsme navštívili Hagrida a dávali dohromady podobu kouzelných tvorů a něco málo jsme se o nich dozvěděli. Další úkol, který prověřil spolupráci v týmech, nám v tělocvičně nachystal skřítek Dobby.  

Poté jsme zavítali na hodinu lektvarů v učebně chemie. Obdivovali jsme barevná kouzla a žasli nad proměnami, které se nám děly přímo před očima. Zešeřelou školou jsme se opatrně vraceli do naší koleje, provázelo nás ochranné kouzlo a naštěstí jsme proklouzli i okolo spícího trola v šatnách.  

Po drobné svačince si týmy ještě vytvořili ochranné patrony ze světelných řetězů, aby zahnali obavy ze spaní v neznámém prostředí. Nakonec vyšel čas i na tematické bingo. V nachystaných pelíšcích si ještě kouzelníci a čarodějky vyslechli pohádku na dobrou noc (jak jinak než z knížky Bajky barda Beedleho). Noc byla klidná provázená jen šustěním spacáků. Ráno jsme se ještě před začátkem výuky stihli společně nasnídat ve školní jídelně.   

Věříme, že si kouzelníci i čarodějky program užili, my tedy ano.  

Veliké poděkování patří paní učitelce Heřmanské a její dceři za přípravu a realizaci nezapomenutelné hodiny lektvarů. 

 

Mgr. Lenka Culková a Mgr. Kristýna Zrůstová