24.06.2021Mgr. Lada VojáčkováPřečteno: 738x

Odpadové hrátky ve 2.D

Že se ve škole dá kromě učení zažít i něco zábavnějšího, a přitom jsme se i učit? Ano, o tom mohou vypravovat děti z 2.D společně se svými kamarády z ostatních druhých tříd. Motto dne znělo – Tříděním odpadů chráníme přírodu.

Od rána se naše třída změnila v červený kontejner na elektroodpad. Abychom se i tak cítili, přišli jsme v červeném oblečení a přinesli jsme odpadky, které patří do uvedené nádoby. Ale pozor! Mezi věci, které do elektroodpadu patří, se vmísily i takové, které jsme museli vybrat. Tato práce se nám podařila na výbornou. Stejně nám odsýpaly další činnosti a úkoly, které jsme plnili ve třídě – slovní úloha při matematice, pracovní list s tematikou, o které jsme si povídali. 

Ve stejném duchu dopoledne probíhalo i v ostatních třídách. Jen s tou změnou, že  2.A přišla oblečená ve žluté, 2.B v oranžové a 2.C v modré barvě. Víte, které odpady třídily děti v těchto třídách?  

Po velké přestávce nás na zahradě čekalo překvapení a současně odměna za naše snažení. Nejprve velké klání mezi jednotlivými třídami v přetahování lanem. I když jsme se umístili „ první odzadu“, naši radost nám to nezkazilo. Nakonec jsme se pustili do tance na veselou písničku Popeláři.       

Všichni jsme si páteční den krásně užili a těšíme se na další.  (Již jsme si ho slíbili J!)  

Mgr. Lada Vojáčková