02.02.2021Mgr. H. DostálováPřečteno: 882x

Okresní kolo matematické olympiády kategorie Z9 proběhlo distančně

Matematická olympiáda je nejstarší matematická soutěž pro žáky základních a středních škol, v níž mají za úkol vyřešit v časovém limitu několik příkladů zaměřených na schopnost logického úsudku.

Výsledkem není jen číslo, vždy se žádá i podrobné zdůvodnění myšlenkového postupu. Žák, který se do soutěže zapojí, neukazuje jen na své logické myšlení, ale musí prokázat i značnou dávku houževnatosti a trpělivosti. Zvláště při školním kole musí obětovat svůj volný čas a příkladům věnovat náležitou pozornost. Matematická olympiáda patří k nejnáročnějším soutěžím.   

Jsem ráda, že i v tomto školním roce se našli žáci, které tyto překážky neodradily, poradili si se školním kolem. Okresní kolo se kvůli nepříznivé epidemiologické situaci muselo konat distančně. A i v něm se neztratili. 

Gratuluji tímto Elišce D. z 9.  (5. místo v okresním kole) a Kačce J. z 9. C (9. místo v okresním kole). Holky, skvělý výkon, děkuji za příkladnou reprezentaci školy. 

Bohužel v letošním roce bylo zrušeno okresní kolo v kategorii pátých ročníků. I v této kategorii jsme měli želízko v ohni, Ondru K. z 5.B. Gratuluji však perfektnímu výkonu ve školním kole. Snad v příštím roce bude situace lepší. 

 

Hana Dostálová