05.05.2020Mgr. Sylva BořkováPřečteno: 1340x

Oslava čarodějnic v rodinném kruhu

I když v letošním roce jsme se kvůli nouzovému stavu nemohli veřejně učastnit tradičního pálení čarodějnic, radost jsme si zkazit nenechali a oslavu jsme přemístili do našich domovů.

Nezapomněli jsme ani na plnění čarodějnických školních úkolů. Měli jsme vytvořit podle nákresu vlastní čarodějnici, ozdobit a vybarvit podle vlastní fantazie. Měli jsme také napsat, co bychom vyčarovali, kdybychom měli schopnost umět čarovat. Zopakovali jsme si matematiku počítáním příkladů do 20, šikovnější spojovali i vyšší čísla, aby ve výsledku vznikla pořádná čarodějnice. A protože nějaká ta dobrota také nesmí chybět, podělili se někteří žáčci společně s maminkami o recept na výborné čarodějnické prsty,který jsme obdrželi. Posíláme tedy kamarádům jako typ na další oslavy. Aby situace byla patřičně čarodějnická, užily si děti i své kostýmy.
 
Na čarodějnické prsty, milí kamarádi, potřebujete: 500 g  hladké mouky, 105 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 300 g Hery, mandle a marmeládu.
Vypracujeme linecké těsto, mandle spaříme a oloupeme. Těsto nakrájíme na kostičky a vytvoříme malé válečky v podobě prstů. Čím méně úhledněji, tím lépe. Na okraj prstů zatlačíme mandli. Pečeme v troubě asi  17 minut, a to na 200 stupňů. Po upečení mandle přilepíme k prstu marmeládou.

Dobrou chuť přejí čarodějníci a čarodějničky z 1.A.

Mgr.Sylva Bořková