08.11.2021Bc. Kristýna ZelenáPřečteno: 553x

Oslava ve 2. oddělení ŠD

Día De Los Muertos (Den mrtvých) je mexický svátek, který propojuje svět živých a zemřelých. Druhé oddělení ŠD se letos vydalo trochu jinou cestou halloweenských oslav a oslavili jsme společně tento den na motivy pohádky COCO. 

Zatímco naše tradice jsou spíše v duchu poklidné piety, Mexičané svůj svátek pojímají spíše jako párty se zemřelými, jejichž duše se na náš svět vrací v první listopadové dny, a proto se i naše družina  proměnila do mexických barev. 
 
Vyzdobena byla typickými dekoracemi pro tento den (veselé, barevné a velmi třpytivé kostry; dýně). Stoly byly plné jídla a svou žízeň jsme uhasili typickým malinovým drinkem. Celou dobu se družinou linuly tóny mexické veselé hudby, zpívali jsme písničky z filmu a užívali si párty. 
 
Celá oslava byla odstartována tajuplnou cestou po zlatých mincích Heřmanoměstecké školy, pokračovala výrobou kostlivce z papíru a závěr si vzal na starost samotný Miguel z filmu COCO, který nás naučil, že: "Když na někoho myslíme, nikdy z našeho života skutečně neodejde." 
 
Za 2. oddělení ŠD, Kristýna Zelená