28.06.2024Mgr. Zelená KristýnaPřečteno: 366x

PBIS slavnost

V pondělí 24. června jsme společně oslavili úspěchy tohoto školního roku na naší letní PBIS slavnosti. 

Den plný zábavy a radosti jsme zahájili celoškolní štafetou. Druhé ročníky vybíhaly od základní školy a nesly na transparentu první model očekávaného chování. Součástí štafety byly také dětmi vytvořené a vybrané piktogramy, které odpovídaly danému modelu. Druhé ročníky předaly transparent a piktogramy třetímu ročníku, který přidal další model a piktogramy. Tento proces pokračoval až do devátého ročníku. Štafeta měla svůj konec v Bažantnici, kde devátý ročník nesl již vyplněný transparent se všemi osmi modely očekávaného chování a piktogramy, které odpovídaly všem osmi modelům. Transparent poté předali prvnímu ročníku, protože právě první ročník přebírá pomyslně nejdůležitější štafetu podpory pozitivního chování do dalších (nejen) školních let. Po slavnostní fanfáře, značící konec štafety, se ročníky rozeběhly do dalších připravených aktivit. Probíhalo slavnostní focení v nápisu PBIS a řada dalších stanovišť zajištěných zaměstnanci školy. 
Součástí slavnosti byly také stánky s občerstvením, kde si děti mohly vychutnat párky v rohlíku, točenou malinovku, točenou zmrzlinu nebo ledovou tříšť. K dispozici byly také stánky se střelbou z kuše a dekorativními předměty k dotvoření nebo nákupu. Celou dobu nás provázela hudba, takže jsme si všichni mohli parádně zatančit na námi vybrané písničky.
Na závěr patří velké poděkování Vám všem za skvělou slavnostní náladu a za zapojení. Velké díky patří sponzorům: paní Ing. Haně Salfické, Cukrárně a kavárně Levandule – Denise Korečkové, VDI projektu – panu Ing. Martinu Kolářovi, panu René Seberovi, paní Marcele Novákové a paní Michaele Kuchařové. Bez Vás by tato slavnost nebyla taková.  Děkujeme také zřizovateli městu Heřmanův Městec, dále vlastníkům a provozovatelům stánků panu Králi, panu Zrůstovi, Tomáši Horákovi a Davidu Horákovi. Panu Michalu Horkelovi a panu Davidu Macháčkovi děkujeme za dokumentaci, ozvučení a hudební podkres. Poděkování patří též panu Starému za zajištění prostoru a elektřiny.
Již nyní se těšíme, co další rok s implementací PBIS přinese. Teď už ale příjemné letní prázdniny všem!
Za PBIS tým, Mgr. Kristýna Zelená
P.S. další fotky a videa jsou již na cestě, budeme je následně zveřejňovat na stránkách školy, či Facebooku.