19.09.2022Mgr. Kovačičová Zuzana Přečteno: 233x

Pěšky do školy

Naše škola se zapojila do tradiční podzimní výzvy chodit alespoň týden do školy pěšky.  

Akce se koná jako součást Evropského týdne mobility, který probíhá od 16.9. do 23.9. Zapojené třídy si však mohou vybrat jakýkoliv termín v roce pro plnění své výzvy – některé celý týden v kuse kdykoliv během roku, jiné např. každý první den v měsíci nebo jeden den v týdnu.  Žáci mezi sebou nesoutěží v počtu ujitých kilometrů, ale každý se snaží sám za sebe změnit své dosavadní návyky a zkusit se ve vybraných dnech dostat aspoň část cesty do školy (nebo ze školy) po svých, popř. na kole či koloběžce. Vše samozřejmě podle dostupných možností. Jsme spádová  škola, hodně dětí dojíždí autobusem z okolních obcí. Koho ale rodiče vozí autem, nabízí  se  například možnost  nechat se  vysadit na kraji města a zbytek dojít pěšky. 

Cílem kampaně v naší škole je zvýšení pohybového režimu žáků, hlavně ráno na čerstvém vzduchu, což prospívá fyzickému i psychickému zdraví dětí. S tím souvisí omezení počtu aut v prostoru před budovou školy a větší bezpečnost při přecházení.  

Cesta do školy je příležitost hýbat se, popovídat si, někoho potkat nebo něco zažít. Chůze vás probere a nastartuje, je to balzám pro tělo i duši. 

Pojďte s námi pěšky do školy!!! 

Mgr. Kovačičová Zuzana