11.03.2020Jaroslava KachlíkováPřečteno: 1194x

Recitační soutěž - školní kolo

Do školního kola recitační soutěže se zapojilo 45 žáků .

Ve středu 26.2. odpoledne se konalo školní kolo recitační soutěže. Zúčastnilo se ho celkem 45 žáků. Porotu vytvořili manželé Řezáčovi, známí heřmanoměstečtí ochotníci,  p. uč. Kovačičová a p. uč. Kachlíková.     

   První třídy reprezentovala  pouze Natálka Nekvindová (1. B) a za zdařilý přednes postupuje do okresního kola.     

14 žáků z 2. a 3. tříd soutěžilo společně v 1. kategorii. První místo získal Max Kutlvašr (3. B), druhé místo Anna Petráková (3. C) a 3. místo obsadila Tereza Tůmová (3. B).  

    Ze 4. a 5. tříd přišlo soutěžit 10 žáků. V této kategorii zvítězila Magda Jiřenová (5. B), druhé místo nebylo uděleno a třetí místo porota udělila Lucce Kopecké (5 .C).   

   Žáci 6. a 7. tříd se sešli opět v hojném počtu. Ze 14 soutěžících si nejlépe vedla Tereza Jeřábková (7. B), která získala 1. místo, druhou příčku obsadil Vlastimil Lžičař (7. C)  a třetí byla Lucie Tobišková  (6. C).    

  V poslední, 4. kategorii, která se týká žáků 8. a 9. tříd, soutěžilo 6 žáků. Mezi nimi se prosadila Rozálie Dvořáková (9. A), která postupuje do okresu z 1. místa a diplomem za 2. místo byl oceněn David Šimonka (9. C). Porota byla mile překvapena počtem soutěžících z 2. stupně ZŠ, jelikož v minulých letech se do recitačního klání zapojovali především žáci 2. - 5. tříd.      

Všem žákům, kteří si vybrali vhodný text, pečlivě ho nastudovali a odvážně recitovali před publikem, děkujeme, oceňujeme jejich snahu a těšíme se na příští rok.

Výsledková listina je zde