30.05.2021Mgr. Jaroslava KachlíkováPřečteno: 1012x

Recitační soutěž

Recitační soutěž letos proběhla zcela netradičním způsobem. Koronavirová opatření nás donutila komunikovat přes videohovory. Školní kolo, kterého se zúčastnilo celkem 28 žáků, jsme absolvovali ze svých pokojíčků a obýváků.   

Do okresního kola postoupilo 10 nejšikovnějších recitátorů a recitátorek (2 z každé kategorie), kteří museli svá vystoupení zpracovat jako videonahrávku. V konkurenci několika škol (základních či uměleckých) obstáli všichni naši recitátoři na výbornou.  

Kromě prvňáčků, kteří nemohou postoupit výš, se do krajského kola dostalo 8 heřmanoměsteckých reprezentantů. Ti se ani v Pardubicích neztratili a odnesli si mnoho trofejí. Čestným uznáním byla oceněna Anna Čurdová, Marie Václavíková, Tereza Jeřábková a Vlastimil Lžičař, diplom bez postupu získala Helena Burešová a nejvyšším oceněním, postupem do národního kola, se může pyšnit Anna Petráková.  

Děkuji všem žákům, kteří se zapojili do této soutěže, rodičům za podporu a spolupráci, kolegyním za práci s žáky a účast v porotě, a především gratuluji všem vynikajícím recitátorkám a recitátorům, kteří úspěšně reprezentovali a budou reprezentovat naši školu.  

Mgr. Jaroslava Kachlíková