27.02.2021Mgr. Jana Šebková Přečteno: 1347x

Sedmáci v anglickém projektu „Bridge of Cultures“

Součástí výuky angličtiny v 7. A a B bude v tomto pololetí také práce v projektu, který se jmenuje „Bridge of Cultures“, česky „Most mezi kulturami“.

Projekt probíhá na internetové platformě eTwinning, přes kterou mohou učitelé a školy z různých evropských zemí vzájemně komunikovat a spolupracovat. Projekt „Bridge of Cultures“ je zaměřen na sdílení informací o vlastní kultuře pomocí angličtiny a ICT nástrojů a účastní se ho 25 škol z několika zemí, např. Polska, Itálie, Španělska, Portugalska a Turecka. Žákům umožní vyzkoušet si používání angličtiny v reálné komunikaci, dozvědět se zajímavosti o jiných kulturách a také se zdokonalit v práci s ICT technologiemi a bezpečně využívat internetové nástroje. Žáci již splnili několik úkolů: naučit se orientovat na stránkách eTwinning, představit se svým partnerům a naposledy vytvořit logo projektu. Všechna loga byla velmi povedená, ale bylo potřeba z nich vybrat tři pro společnou nástěnku. Logo, které v naší škole získalo nejvíce hlasů, postoupí do mezinárodního hlasování, v němž bude vybráno logo celého projektu. Uvidíme, jestli uspějeme.

Pokud vás zajímá, jaká loga vytvořili žáci z ostatních škol, podívejte se na tuto nástěnku: https://padlet.com/cristinaloureiro2/sshqeoqfgnvjxdap

Mgr. Jana Šebková