27.06.2024Mgr. Bořková SylvaPřečteno: 107x

Spaní 5.A ve škole

Páťáci se rozloučili s 1.stupněm akcí Spaní ve škole. Za spolupráce  s třídní učitelkou Sylvou Bořkovou, paní asistentkou Petrou Jeřábkovou a paní učitelkou Kristýnou Zelenou, které pro děti připravily pestrý program včetně bohatého pohoštění a výsledného zhodnocení celého 1.stupně, proběhla akce na výbornou.

Sešli jsme se  ve škole již o půl čtvrté vybaveni spacáky, karimatkami, pestrými a originálními polštářky na spaní a hlavně s dobrou náladou. Nejprve jsme  se společně zapojili do přípravy pohoštění. Program začal společným šifrováním  a hraním štafetového pexesa  před školou, které si připravila paní učitelka Zelená. Poté se všichni přesunuli do třídy, kde společně zhlédli fotografie a videa, které si připravila třídní paní učitelka jako vzpomínku na celý 1. stupeň. Nostalgicky i s humorem jsme všichni sledovali, jak jsme se postupně měnili a jak do naší výuky zasáhla on-line výuka v době COVIDu. Poté nás čekala v tělocvičně hra Hádej, kdo jsem?, při které všichni hádali podle dětských fotografií, o jakého spolužáka se jedná. Pravda, někdy to nebylo vůbec jednoduché. Společně jsme akci vyhodnotili, zahrnuli jsme i fotografie paní učitelek i paní asistentky. Po náročném úkolu  čekala všechny večeře v podobě obložených toustů a sladkou tečku nakonec představoval výtečný dort  i skvělé mini věnečky paní Homolkové, které patří velké poděkování. I další hra po večeři se týkala vzájemných vztahů ve třídě a nakolik se po pěti letech vzájemně již známe. Ve hře Najdi toho, kdo …. jsme všichni obstáli  na jedničku.  Paní učitelka Bořková zhodnotila se všemi dětmi poznávání fotografií a za statečné zdolání 1.stupně všem udělila zlaté medaile, ocenění za veškerou píli i vzpomínkové fotografie na 5.A třídu.  Ještě nás čekala závěrečná šifra, která nás nasměřovala na spaní ve škole a tak jsme  se přemístili na přístavbu, kde se všichni připravili ke spánku. Dívky si stihly ještě společně kosmeticky  upravit před spaním a pro radost se vyfotit. Na  závěr všechny čekala pohádka na dobrou noc ve třídě 1.D. Unaveni a plni zážitků jsme spokojeně ulehli.

Ráno jsme se  přesunuli do jídelny, kde nám naše hodné paní kuchařky připravily čaj a posnídali jsme připravené občerstvení z vlastních zdrojů.

Akce se moc zdařila a jsme rádi, že máme na co vzpomínat.     

Děti z 5.A