13.11.2023Mgr. Křížová Edita Přečteno: 361x

Svatý Martin aneb bude i sníh

Páteční den 10.11.2023 dětem přinesl překvapení v podobě balíku s dopisem od sv. Martina, který na nezapomněl a přinesl dětem nové učebnice Slabikáře a také nové Písanky, když právě projížděl kolem naší školy.

Martin je přinesl v pravý čas a tím tak rozptýlil obavy dětí, z čeho se teď dále budeme učit číst a psát, když už máme učebnici - Živá abeceda - u konce.  

Děti, a kdo je to ten sv. Martin? V tomto duchu se nesl celý den s tematicky zaměřenou výukou, kdy jsme se o něm s dětmi z krátkého pohádkového příběhu mnohé dozvěděli a poté si společně povídali nejen o něm a jeho dobrých skutcích, ale i o zvycích s ním spjatými a v neposlední řadě jsme se s ním také učili. Děti s ním počítaly, skládaly slova ze slabik, rozpoznávaly pro něj typické znaky, vyhledávaly v obrázcích rozdíly, naučily se básničku a výtvarně zachytily jeho krásného koně. Celý den byl velmi pohodový, děti si ho užívaly v pohádkovém duchu a slavnostně si domů odnášely nové učebnice a písanky od sv. Martina. A na co se děti těší teď? No, přece na sníh!!!  

Nechme se tedy překvapit, zda jim splní přání a sníh jim také přinese….. 

Mgr. Edita Křížová