12.11.2019Hana DostálováPřečteno: 1132x

Technický kroužek na návštěvě v Holicích

Naše škola je již druhým rokem zapojena do projektu Rozvoje vzdělání – šablony SŠA Holice, který je spolufinancován Evropskou unií. Projekt je zaměřen na personální podporu, osobnostně personální rozvoj pedagogů a společné vzdělávání žáků a studentů.

V letošním školním roce se činnost v technickém kroužku dle plánu zaměří na elektrické obvody, základní principy, jejich vytváření, fungování i rizika s nimi spojená. V druhé části základům 3D modelování a tisku.

V rámci spolupráce s SŠA jsme školu navštívili. Přivítali nás zdejší lektoři a pro žáky i učitele si připravili celoodpolední program. Pochlubili se zcela novou počítačovou učebnou, jejíž součástí jsou i tři 3D tiskárny. Žáci měli možnost si vyzkoušet jednoduché kreslení v programu Tinkercad.

A protože máme v kroužku šikovné žáky, byli někteří již dopředu na tisk připraveni a, jak vidíte na fotografii, mohli si i své návrhy vytisknout. Tuto krásnou želvičku vytvořil Honzy Ch. :)

Chválím opravdu všechny účastníky, kteří celé odpoledne se zaujejím pracovali. Snad budeme mít možnost se ještě do Holic v rámci projektu vrátit a znovu využít jejich 3D tiskárny na projekty, které v rámci kroužku zpracujeme.

 

Hana Dostálová, Jiří Mach, Romana Heřmanská, Libuše Moravcová