24.05.2021Mgr. Lenka HašlováPřečteno: 843x

Třídnické hodiny v 1.D

V rámci třídnických hodin jsme si společně s dětmi povídali o rodině a kamarádství.

V pátek 7. května jsme přemýšleli nad zajímavou otázkou: „Mohu si vybrat rodinu, do které se narodím?” Názory dětí se lišily, ale nakonec se všechny shodly, že právě jejich rodina je pro ně ta nejlepší a velmi důležitá. Dále jsme si vysvětlili, že každá rodina upřednostňuje jiné hodnoty a zvyklosti, a proto i my ve třídě jsme každý jiný. Zjistili jsme, že potřeba vzájemného porozumění a přátelské atmosféry je pro nás všechny důležitá.

V podpoře kvalitních vztahů a bezpečného třídního prostředí jsme pokračovali v úterý 18. května. Pozvali jsme si do naší třídy školní psycholožku Kristýnu Zrůstovou. Společně jsme si povídali o rozdílu mezi spolužákem a kamarádem a zopakovali jsme si, jak se k sobě máme navzájem chovat. Pomocí obručí jsme si vyzkoušeli, jaké to je mít svůj osobní prostor jen pro sebe a jak se cítíme, když nám do něj někdo nezvaný vstupuje. Závěr hodiny patřil žabákovi Ferdovi a jeho muškám představujícím různé emoce, které známe z předchozích setkání. Napříště nám Ferda slíbil příběh ze svého světa Emušákova.

Velice si ceníme spolupráce se školní psycholožkou Kristýnou Zrůstovou, děkujeme za její přínosné lekce a těšíme se na další setkání.

Mgr. Lenka Hašlová