01.02.2024Mgr. Zelená Kristýna Přečteno: 260x

Týdny upevňování modelů očekávaného chování

V naší škole se věnujeme vytváření pozitivního prostředí a podporujeme žáky v rozvoji správného chování. Od 11. prosince jsme zahájili "Týdny upevňování modelů očekávaného chování", které přináší každodenní posílení žádoucího chování. 

V rámci těchto týdnů se zaměřujeme na čtyři klíčové modely očekávaného chování systému PBIS, které jsou základem naší školní kultury: 

Mluvím přiměřeně nahlas: Věříme, že respekt k ostatním začíná u komunikace. Učíme žáky vyjadřovat své myšlenky s úctou a dodržovat správné hlasové hladiny v různých situacích. 

Mobilní telefon mám během vyučování ztišený a uložený v tašce: Chceme, aby žáci byli plně soustředění na výuku. Toto pravidlo pomáhá eliminovat rušení a zvyšuje kvalitu výuky. 

Ve třídě udržuji pořádek a dodržuji zásady hygieny: Vytváříme prostředí, kde je každý žák odpovědný za čistotu a pořádek ve třídě. Zároveň klademe důraz na dodržování zásad osobní hygieny. 

Mluví jen ten, kdo má slovo: Cílem je vytvořit respektující prostředí pro všechny žáky. Každý má právo na slovo a musíme respektovat názory a myšlenky ostatních. 

V průběhu první poloviny „Týdnů upevňování“ jsme pozorovali pozitivní změny v chování našich žáků. Pro podporu jejich úsilí jsme zavedli motivační systém žetonů, který slouží jako vizuální odměna a zároveň ukazatel toho, kdo vynikal v dodržování daného modelu očekávaného chování. 

Těšíme se na další týdny, během kterých budeme pokračovat v upevňování dalších modelů očekávaného chování. Jsme hrdí na pokrok našich žáků a těšíme se na nadcházející vylepšení v celkovém chování ve škole. Chválíme všechny žáky za jejich snahu a zapojení do vytváření pozitivní školní atmosféry. 

Za ZŠ Heřmanův Městec, PBIS tým