05.05.2020Mgr. Jana ŠindelářováPřečteno: 2199x

Výuka na 1.stupni od 25. 5. 2020

Vážení rodiče, od pondělí 25. května otevíráme školu pro žáky 1. stupně.

Žáci budou rozděleni do školních skupin v počtu do 15 žáků. Pokud to bude možné, budou skupiny tvořeny žáky jedné třídy nebo jednoho ročníku. Nemůžeme ovšem zaručit, že žáci z jedné třídy budou v jedné skupině, pokud jich bude víc než 15, nelze zajistit ani to, že všichni budou mít svoji třídní učitelku. Složení skupin bude neměnné až do 30. 6. 2020, žáka nelze zařadit do skupiny později než k 25. 5. 2020.

Vzdělávací aktivity budou organizovány pravidelně každý pracovní den. Dopoledne se budou žáci vzdělávat v rozsahu, který je realizován v rámci vzdělávání na dálku. Odpolední část bude zaměřena na zájmové aktivity. Veškeré aktivity budou zajišťovat pedagogičtí pracovníci (učitelé, vychovatelé, asistenti pedagoga). Ranní družina není poskytována. Výuka tělesné výchovy a aktivity mimo areál školy nejsou možné.

Začátek vzdělávacích aktivit je stanoven na 7. 45 a konec v 16. 00 hodin (dítě si můžete vyzvednout dřív, je možný odchod do ZUŠ nebo DDM). Vstup do školy bude umožněn v 7. 30 podle předem stanoveného rozpisu, žáky si vyzvedne pedagogický pracovník u vchodů do školy (vchod na přístavbu, do MŠ, do hlavní budovy, vchod od hřiště tak, aby se žáci různých skupin nesetkávali).

 Žáci budou muset dodržovat nařízená hygienická opatření. Do školy budou chodit žáci v roušce ( z domova budou mít dvě roušky a plastový sáček na uložení použité roušky), podle pokynů si budou omývat a dezinfikovat ruce, v šatně se musejí přezouvat. Ve třídě žáci roušku mít nemusí, při pohybu ve společných prostorách (chodby, WC) si roušku nasadí. Vstup do budovy je umožněn pouze žákům, nikoliv doprovázejícím osobám. Ze třídy budou moci vycházet pouze podle pokynů vyučujících, aby se nepotkávali se žáky z jiných skupin. Pokud by některý žák nařízení školy nedodržoval nebo měl ve škole kázeňské problémy, bude z výuky vyloučen. Stravování bude od 25. května zajištěno, na obědy je třeba se přihlásit. Na oběd budou žáci chodit postupně od 11. 00 do 13. 30 tak, aby se skupiny nesetkávaly.

V pondělí 25. května odevzdají žáci čestné prohlášení, že jsou zcela zdrávi a nepřišli do styku s nakaženou osobou. Nástup do školy je dobrovolný, ale pokud se žák přihlásí, bude muset do školy chodit nebo bude muset být v případě nepřítomnosti řádně omluven (docházka do školy bude evidována). Žáci, kteří patří do rizikové skupiny, by měli svoji přítomnost ve škole řádně zvážit.

Do rizikové skupiny patří žák, který osobně naplňuje alespoň jeden bod ze sedmi uvedených  nebo pokud některý z bodů naplňuje jakákoliv osoba, která s ním žije ve společné domácnosti.

  1. Chronické onemocnění plic (zahrnuje i středně závažné a závažné astma bronchiale) s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou.
  2. Onemocnění srdce a/nebo velkých cév s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou např. hypertenze.
  3. Porucha imunitního systému, např.
  4. a) při imunosupresivní léčbě (steroidy, HIV apod.),
  5. b) při protinádorové léčbě,
  6. c) po transplantaci solidních orgánů a/nebo kostní dřeně,
  7. Těžká obezita (BMI nad 40 kg/m2).
  8. Farmakologicky léčený diabetes mellitus.
  9. Chronické onemocnění ledvin vyžadující dočasnou nebo trvalou podporu/náhradu funkce ledvin (dialýza).
  10. Onemocnění jater (primární nebo sekundární).

 

Doporučuje se, aby zákonní zástupci zvážili tyto rizikové faktory, pokud žák patří do rizikové skupiny, a rozhodli o účasti žáka na vzdělávacích aktivitách s tímto vědomím.

Před prvním vstupem do školy podepíše zákonný zástupce žáka

  • písemné seznámení s vymezením rizikových skupin stanovených Ministerstvem zdravotnictví
  • písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění (např. horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti a čichu apod.).

Formuláře jsou ke stažení na webu školy v sekci dokumenty/dokumenty ke stažení , budou vybírány při vstupu do školy 25.5., bez podepsaných formulářů nebude žák vpuštěn do školy. Formulář si můžete stáhnout i zde.

Žáci, kteří mají zájem o docházku do školních skupin, se musejí závazně přihlásit do 17. května do 23.00 hodin přes formulář v Teams na odkaze odeslaném přes Komens Bakaláři (EŽK) nebo e - mailem.

Vzdálená výuka pro žáky, kteří se nebudou účastnit výuky formou školních skupin, bude probíhat zadáváním domácí práce a poskytováním zpětné vazby od vyučujících.

Děkuji Vám za spolupráci a přeji Vám hezké jarní dny.

Jana Šindelářová