28.08.2020Mgr. Jana ŠindelářováPřečteno: 3036x

Zahájení školního roku 2020/21 - aktualizováno 21.8.

Vážení rodiče, milí žáci,

školní rok 2020 / 2021 zahájíme v úterý 1. září. Žáci budou mít vyučování od 7. 45 do 8. 30. Prvňáčci budou do školy slavnostně přivítáni v 7.45 ve třídách svými třídními učiteli, starostou města Heřmanův Městec a vedením školy.

Ve středu bude výuka probíhat ve třídách s třídními učiteli. Na prvním stupni skončí výuka v 11. 20, na druhém stupni v 12. 15. Žáci se první ani druhý školní den nepřezouvají.
Od čtvrtka 3. 9. se žáci učí podle rozvrhu, který je přístupný v systému Bakaláři a žáci ho obdrží v úterý 1. 9.

Žáci prvních tříd skončí výuku ve středu a ve čtvrtek v 9. 20, v pátek v 10. 25. Od pondělí 7. 9. se učí podle rozvrhu. Školní družina i školní jídelna jsou v provozu od 1. 9.

I v novém školním roce se budeme muset vypořádat s probíhající pandemií covid – 19. Ráda bych Vás seznámila s opatřeními, která jsme udělali. Ve škole budeme dbát na zvýšenou hygienu. Ve třídách, u vstupu do budovy, na toaletách i ve školní jídelně budou mít žáci k dispozici mýdla a desinfekci rukou. K úklidu bude používána desinfekce. Prostory školy budou pravidelně a často větrány. Žáky povedeme k dodržování doporučených odstupů. Ve školní jídelně nebude k dispozici ovocný a zeleninový bar, ovoce a zelenina budou součástí porcí. Žákům budou individuálně vydávány i jídelní tácy a příbory.

Vás, rodiče, prosím, abyste co nejvíce omezili pobyt ve škole. Rodiče, kteří půjdou doprovodit prvňáčky první den do školy prosím o zvážení, kolik zástupců z rodiny se této slavnostní události zúčastní. Následující dny už prosím nevstupujte do budovy školy.

Pro žáky šestých tříd jsou připraveny adaptační pobyty, pro žáky druhých a třetích tříd plavání. Tyto akce se uskuteční podle plánu, opět s dodržením všech doporučení. Prosím Vás, v případě respiračních onemocnění neposílejte děti do školy. V případě, že se onemocnění nebo karanténa bude týkat více než poloviny žáků dané třídy, bude probíhat souběžně prezenční i distanční výuka za použití platformy TEAMS tak, jak jsme si zvykli již v minulém školním roce. Informace o výuce a případných opatřeních Vám budou poskytována prostřednictvím systému Bakaláři a budou zveřejňovány na internetových stránkách školy.

V srpnu byla zahájena přestavba budovy bývalého městského úřadu na školu. V současné době není touto činností chod školy nijak omezen.

Začátek školního roku bude věnován především upevnění učiva nebo jeho doplnění v případě, že se žáci nemohli věnovat distanční výuce v jarních měsících. Důraz budeme klást na individualizaci výuky a adaptaci žáků po návratu do školy.

 Těším se s Vámi a s Vašimi dětmi na viděnou a přeji krásný a pohodový školní rok 2020 / 2021.

Mgr. Jana Šindelářová