06.03.2019Mgr. Monika PickováPřečteno: 2313x
Během února jsme se v prvouce věnovali lidskému tělu.
Protože nedílnou součástí výchovy a vzdělávání je také vedení ke zdravému životnímu stylu, zaměřili jsme se i na správné stravování.
Pracovali jsme s výživovou pyramidou, sestavovali jsme vhodné jídelníčky, zabývali jsme se i důležitostí pitného režimu a vysvětlili jsme si hygienická pravidla při přípravě pokrmů a stolování.
Při práci ve skupinách jsme z obrázků různých druhů potravin sestavili ideální svačinu.
Děti toto téma velmi zaujalo a již nyní se na obsah svých krabiček se svačinou dívají trochu jinýma očima.
Mgr. Monika Picková
Poslední ČLÁNKY ZŠ
» | PF 2025 21.12.2024 |
» | Exkurze prvňáčků do Perníkové chaloupky u Pardubic 21.12.2024 |
» | Vánoční stromeček 19.12.2024 |
» | Předvánoční setkání rodičů a žáků 3.A a 3.B 19.12.2024 |
» | Okresní kolo v basketbalu základních škol chlapců 17.12.2024 |
» | Vánoční vyrábění 5.A 17.12.2024 |
» | Vysoké pece Dolní Vítkovice 17.12.2024 |
» | Vánoční aktivity 17.12.2024 |
» | Naše Eliška 17.12.2024 |
» | Lichožrouti ve škole 16.12.2024 |