26.03.2024Mgr. Picková MonikaPřečteno: 153x

Den pro školu

Kariérové poradenství probíhá na naší škole již od prvního ročníku. Na prvním stupni se však nejedná o výběr budoucího povolání. Naším cílem je hledání silných stránek, poznávání vlastností a utváření životních hodnot. Proto se opakovaně zapojujeme do projektu Den pro školu. Jedná se o program Nadace České spořitelny, který nabízí možnost setkání žáků základních i středních škol s odborníky z praxe. O tom, že tento projekt může být přínosný i pro ty nejmladší žáky, jsme se přesvědčili 22. března v 1.A a 3.C.  

Tentokrát do naší školy přijala pozvání Ing. Apolena Weissová, která pracuje na pozici Business Development Manager ve firmě specializující se na návrhy a plánování kanceláří. 

Žáky zejména oslovil její životní příběh – jak se ze zakřiknuté outsiderky stala úspěšnou manažerkou v netradičním oboru. Děti se dozvěděly, jaké konkrétní momenty jí pomohly v obratu k úspěchu a spokojenosti. Apolena Weissová dětem prozradila, že k volbě její životní cesty, ve které našla naplnění, ji dovedlo sebepřijetí a uvědomění si vlastní hodnoty. 

V průběhu setkání měly děti také možnost sdílet své postoje k učení, vyprávěly o svých zálibách a snech o budoucnosti. Věříme, že díky podobným aktivitám se jejich dětské sny vyplní.  

Mgr. Monika Picková, Mgr. Iveta Horáková