15.11.2015Ivana DvořáčkováPřečteno: 1361x

Den svatého Martina ve školní kuchyni

Den sv. Martina je v našich končinách tradičně spojován i mimo jiné se svatomartinskou husou. Letos připadlo toto datum na středu , a tak i naše kuchařky připravili pro zájemce oblíbenou pochoutku.

Husy se pekly už od časného rána a byly k obědu výborně nachystané. Podávaly se s bramborovým knedlíkem s cibulkou a s kyselým zelím. Na většině talířů zůstaly po obědě jen kosti. Hodně strávníků odcházelo z oběda příjemně naladěno. Do druhé půlky dne vyráželi vydatně posíleni mnoha kaloriemi a též kulinářským zážitkem. Milovníci hus jsou už teď zvědavi, zda se bude tradice za rok opakovat. Kdo nemá rád husu, zvolil si velmi chutný kuřecí plátek s bramborovou kaší.