15.11.2015Ivana DvořáčkováPřečteno: 1361x
Den sv. Martina je v našich končinách tradičně spojován i mimo jiné se svatomartinskou husou. Letos připadlo toto datum na středu , a tak i naše kuchařky připravili pro zájemce oblíbenou pochoutku.
Husy se pekly už od časného rána a byly k obědu výborně nachystané. Podávaly se s bramborovým knedlíkem s cibulkou a s kyselým zelím. Na většině talířů zůstaly po obědě jen kosti. Hodně strávníků odcházelo z oběda příjemně naladěno. Do druhé půlky dne vyráželi vydatně posíleni mnoha kaloriemi a též kulinářským zážitkem. Milovníci hus jsou už teď zvědavi, zda se bude tradice za rok opakovat. Kdo nemá rád husu, zvolil si velmi chutný kuřecí plátek s bramborovou kaší.
Poslední ČLÁNKY ZŠ
» | Poetické odpoledne 25.04.2024 |
» | Exkurze ve firmě Foxconn 25.04.2024 |
» | Pohádka O dvanácti měsíčkách 23.04.2024 |
» | Oslava Dne Země v 5. A 23.04.2024 |
» | Den Země - 1. stupeň 23.04.2024 |
» | 8.B na Technohrátkách 22.04.2024 |
» | Povolání 18.04.2024 |
» | Odpadků se nebojíme 18.04.2024 |
» | Výlet do Pardubic 18.04.2024 |
» | Po stopách českých obrozenců 16.04.2024 |