07.04.2024Mgr. Hašlová Lenka Přečteno: 144x

Velikonoční dílna v 1.B

Rádi bychom se s vámi podělili o nevšední velikonoční zážitek. Na základě Dotazníku pro podporu spolupráce rodiny a školy jsme si do naší třídy pozvali maminku Ilonu Hovorkovou, majitelku Krámku u Rusalky.

Díky této spolupráci jsme měli možnost zhlédnout různé druhy velikonočních kraslic. Od klasických zdobených voskem, až po děrované nebo drátkované. Bylo zajímavé vidět, jaké techniky lze použít k jejich zdobení a že každá kraslice je unikátní. Dále dětem vysvětlila a názorně předvedla pletení velikonoční pomlázky. Nakonec si děti pod jejím vedením vyzkoušely zdobení velikonočních perníčků. Vytvoření těchto sladkých dobrot bylo pro všechny zúčastněné velkým zážitkem. Děti byly nadšené, že mohou pomocí zdobícího sáčku a cukrové hmoty vytvářet svá vlastní malá umělecká díla. Největší odměnou bylo ochutnání vlastnoručně ozdobených perníčků.

Toto setkání nejenže přineslo dětem nové dovednosti, ale také posílilo vztahy mezi rodinou a školou. Tímto chceme poděkovat mamince Iloně Hovorkové za její čas, trpělivost a nadšení, které nám věnovala. Těšíme se na další podobná setkání.

Mgr. Lenka Hašlová a děti z 1.B